OVER MIMAGINE

Mimagine_logo_2-01Mimagine een studentenvereniging voor studenten van de opleidingen Media, Informatie en Communicatie en Communicatie. De vereniging biedt de kans een netwerk op te bouwen door middel van het organiseren van borrels en activiteiten. Het verschil met vele verenigingen is dat onze activiteiten niet verplicht zijn, behalve de algemene ledenvergadering. Ook is het een goede en gezellige manier om mensen te leren kennen binnen je opleiding.

De activiteiten die wij organiseren zijn of studie gerelateerd of puur gezellig om te netwerken. Om een aantal voorbeelden te noemen: een bezoek aan de redactie van TROUW, het bijwonen van televisieprogramma’s als PAUW. Aan het begin van het jaar starten we met een eerstejaars weekend, dat gevolgd wordt door jaarlijks een gala. Maar ook door borrels, we bezoeken pretparken, we schaatsen, we de verjaardag van onze vereniging en gaan we ieder jaar met zo’n 40 leden op wintersport.

valtho_250px                  gala_250px                  ejw_250px                  halloween-mim

DE GESCHIEDENIS
ousbestuur_250px
Toen het ‘Instituut voor Media en Informatie Management’ nog onder de naam ‘Frederik Muller Academie’ ging en zich nog niet huisde in het ‘Leeuwenburg’ te Weesperzijde, Amsterdam, beschikte zij over een studentenvereniging genaamd ‘Fictive Faculty’. Ook wel bekend als ‘Fic-Fac’. De tijden veranderden en zo werd de Frederik Muller Academie, het Instituut voor Media en Informatie Management (MIM). Het MIM vestigde zich in het HvA-gebouw de Leeuwenburg.

Twee MIM-studentes genaamd C. van der Werf en S. Videler richtten als een project voor hun studie de ‘Leuke Dingen Commissie’ (LDC) op. Het doel van de LDC was de affiniteit van de studenten met de opleiding en de betrokkenheid onderling op niveau te brengen. Het doel van de LDC was dan ook het nader tot elkaar brengen van studenten en medewerkers.

In 2001 besloot de LDC te veranderen in een studievereniging die de naam ‘MIMagine’ zou gaan dragen. MIMagine zou de doelstellingen van de LDC voortzetten. Er werd ook stomweg besloten om toenadering te zoeken bij de ‘Amsterdamse Studentenvereniging Leeuwenburg’ (ASVL). De ASVL is de overkoepelende studentenvereniging van het gebouw Leeuwenburg. Op 10 oktober 2001 werd MIMagine als jaarclub van de ASVL toegelaten.
Opendag_250px
Jaarclub MIMagine zette uitstekende prestaties neer en de vraag naar lidmaatschappen steeg. Dit is de reden waarom de ASVL MIMagine op 22 mei 2002 om 19.23 uur omdoopte tot dispuut. Het jaar erop bestond de vereniging uit ongeveer 80 leden. Als studievereniging en dispuut bezochten zij de Telegraaf, opnames van diverse televisieprogramma’s, lezingen en meer mediagerelateerde activiteiten. Ook gaven ze diverse borrels en knalfeesten zoals MIMFinal en een Beachparty.

Rond 2007 brak de relatie tussen de ASVL en MIMagine en besloot MIMagine als zelfstandige studentenvereniging door te gaan. En omdat de opleiding naar het pand op het Rhijnspoorplein verhuisde leek dit een logische keuze. Als studievereniging had MIMagine nu meer mogelijkheden en op september 2008 werd MIMagine dan ook officieel omgedoopt tot dé studievereniging voor het domein Media, Creatie en Informatie (MCI). Zij was hard op weg om de belangen te behartigen van studenten van alle instituten van dit domein, maar bleef het meest verwant met het instituut voor Media en Informatie Management.Groep_250px

Aangezien de opleiding tegenwoordig ‘Media, Informatie en Communicatie’ (MIC) heet, wordt Mimagine nu steeds vaker met kleine letters geschreven, omdat de opleiding dus niet meer gerelateerd is aan de opleiding ‘MIM’ (Media en Informatie Management). Tegenwoordig is Mimagine één van de grootste studieverenigingen van de HvA. In het jaar 2012-2013 zijn we zelfs uitgeroepen tot beste studievereniging van Amsterdam.

In 2015 is Mimagine gefuseerd met de studievereniging van Communicatie (CO): Compass. Er is voor gekozen beide verenigingen samen te voegen omdat beide opleidingen nauw samenwerken en veel overeenkomsten hebben. Doordat Mimagine nu bestaat uit studenten van MIC en van CO is de vereniging nog gezelliger en hebben onze leden een nog breder netwerk.

 

Geef een reactie